contact beste goedkope champagne
champagne
topwijn voor tientje

menuGoedkope Champagne Test voor de Belgische supermarkten

goedkope champagne test

Alain Bloeykens heeft voor de champagnes in de Belgische supermarkten ook een champagnetest gedaan in 2018.

Door het jaar ontkurken ze in België cava, prosecco, crémant en sparkling, maar met de eindejaarsfeesten kiest de Belg resoluut voor champagne. Hij proefde, wikte en woog en selecteerde 25 meest interessante exemplaren die je van het supermarktschap kunt plukken. Lees hier verder.

 

5 Champagnes Coup de Coeur

Vijf champagnes zijn een coup de coeur: omdat ze kwalitatief net iets meer te bieden hebben en/of de prijs ons bijzonder interessant lijkt, zie hieronder!

 

montaudon champagne

Wit | Champagne Montaudon Brut

Nieuw bij Colruyt en meteen in onze “top vijf”. Een entree met stijl heet zoiets, voor deze charmerende fruitbom op basis van hoofdzakelijk pinot noir en afkomstig uit de Côte des Bar, de meest zuidelijke champagneregio. Flatterende bubbels, mix van witte bloemen, perzik en abrikoos, rond en smakelijk in de mond, discrete zuren en toch goed fris over de hele lijn. Aperitief- en feestchampagne.

Prijs: 24,98 euro

Te koop bij: Colruyt


 

bollinger champagne

Rood | Champagne Bollinger Special Cuvée Brut

Het blijft natuurlijk niet goedkoop maar topklasse voor wie van kracht, verfijning en complexiteit houdt. Uitsluitend pinot noir en chardonnay waarvan meer dan 85 procent afkomstig is van premier en grand cru wijngaarden. Champagne die heel vaak aan wijn doet denken want rijp fruit, amandel en brioche maar met een schitterende zuurstructuur. Maaltijdchampagne.

Prijs: 40,39 euro

Te koop bij: Delhaize


 

 

castellane champagne

Rood | Champagne De Castellane Brut

Jaar in jaar uit niet alleen geselecteerd maar ook in onze “top 5”. Champagne die niemand onberoerd laat, mooi gedoseerd, lees: niet té strak, citrus en wit fruit, ietwat banketroom, gewoon speels en makkelijk naar binnen lopend. Kan als aperitief- of feestbubbel.

Prijs: 25,99 euro

Te koop bij: Delhaize


 

 

charles-lafitte champagne

Wit | Champagne Charles Lafitte Grande Cuvée Brut

Wat een superpromotie, deze no-nonsensechampagne die iedereen wel lust. Perfect gedoseerd, heel herkenbaar, mix van bloemen, fruit, toast, amandel en patisserieroom zonder aan frisheid te moeten inboeten. Best compleet voor deze prijs en breed inzetbaar. Aperitief- en feestchampagne, maar kan ook bij koude visgerechten.

Prijs: 16,99 euro

Te koop bij: Carrefour Market


 

 

feuillate champagne

Rosé | Champagne Nicolas Feuillatte Grande Réserve Rosé Brut

Deze knappe roséchampagne van een al even knap huis uit Chouilly. Uitstekende rosé voor deze prijs die weet te bekoren door zijn rijkelijke vulling. Zalmroze met rode tinten, neus en mond gedomineerd door zomers fruit, aardbei en kersenpit, veel structuur en evenwicht, prima lengte met minerale toetsen. Kan als aperitief, maar ook bij een sneetje gerookte zalm.

Prijs: 18,95 euro

Te koop bij: Carrefour, Hyper en Market


 

Verder lezen

Handig

champagne test

 

De beste goedkope champagne testen, informatie, tips vind je hier!

Bestegoedkopechampagne.nl ©

home eten voor een tientje.nl

menu

Contact